Az alábbi recept az egyik kedvenc reggelink mostanság.

 

Tej- és tojásmentesmentes kakós/karobos/fahéjas csiga recept

40 deka tk liszt
1,5 dl zab/rizstejszín
1-1,5 dl növényi tej
Fél csomag sütőpor
Fél tk szódabikarbóna
10 dkg Liga margarin
7 dkg barna cukor
csipet só

A töltelékhez:
1-2 ek margarin, 5 dkg barna cukor, 2 tk karobpor (én ízlés szerint, kb érzésre szoktam)
Nesquick-kel is el lehet készíteni, mert az tejmentes !

A tepsit kibélelem sütőpapírral, a margarint gőz felett felolvasztom.
A szárazanyagokat összekeverem, majd hozzáadom a tejet és a tejszínt. Összedolgozom, majd fél centi vatagra nyújtom és megkenem az 1-2 ek felolvasztott margarinnal, megszórom a cukor-karobporral, majd feltekerem, jó szorosan.
Kb kétujjnyi csíkokra vágom, ráteszem a sütőpapírra és egy -egy tk növényi tejet loccsantok a tetejére. 200 fokon villanysütőben 40 perc alatt sütöm meg.

Elvileg lehet a tésztát fagyasztani is, én még nem próbáltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://panelkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr874093818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.